asliberry

Bhagavat Gita

Çok kısıtlı bir zaman içinde üç tane yoga kitabı okumam gerekiyor. Hepsi temel metinler. Birincisi de Bhagavat Gita. Yorumsuz düz metin içeren kitabı okumaya başlayınca kendimi bi moron gibi hissettim. Hani öyle tamam okudum bitti, anladım diyebileceğim bir metin değil. Ben de Mahatma Gandhi'nin Bhagavat Gita yorumunu içeren kitabını alıp, karşılaştırmalı okuma yapmaya başladım. Son derece aydınlatıcı oldu. Tam da Bhagavat Gita'yı anlamaya çalışırken, (anlayıp bir de içselleştirecem daha) bugün bu karikatür geldi bayıldım. 

5 yorum:

No More Virgilius dedi ki...

bu işin erbabı, gurusu filan değilim ama size Bhagavad Gita'yı yoga kitabı olarak verenler/önerenler tam dayaklık tipler olsa gerek. bhagavad Gita bir yoga kitabı değidlr. Hangi çeviriyi okuduğunuzu da bilmeden yazıyorum elbet, ama İmge'nin Bhagavad Gita'sı fena değildir. ayrıca BG'yı pişirirken temel bilgi olarak 100 gr reenkarnasyon temeli, bir tutam manvantara bilgisi, bir tatlı kaşığı inisiyasyon anlayışı(tasavvufa yakın bir kavram) gerekecek, yoksa gerçekten tadı yavan olur, yenmez.
bir de, bu gibi konular kısık ateşte pişer, "çok kısıtlı bir zaman içinde" okunursa çiğ kalma ihtimali artıyor.
falan ve filan.

tijen miriam dedi ki...

asli,bu karikaturu facede paylasabilirmiyim,koptummm:))

asliberry dedi ki...

No More Virgilius, benim durumumu karikatür gayet iyi özetliyor. Ben ne kadar uğraşırsam uğraşayım pişiremem BG'yi. Bir inançsızım ben böyle şeylere. Hindistandan bir sertifika verecekler, o nedenle üç tane temel kitabı okumamızı istiyorlar. Bir de sınav yapacaklarmış. Ne soracaklar bilemiyorum. İhtimal o sınavı da veremeyeceğim. Ben sadece beynimi kullanarak çalıştığım bir iş yapıyorum. Bedenim hiç çalışmıyor. Yoga'ya da bundan başladım. Sadece sağlık için. Ama yoga benim bildiğimin çok dışında bir pratikler bütünüymüş. Bilemedim.

Tijen elbette, zaten tüm hakları Selçuk Erdem'e ait:) Lütfen ama lütfen oğlum büyüyünce karikatürist olsun.

Adsız dedi ki...

bu bloğun eski arşivini neden sildin 2006 ile 2012 arası altı sene silinmiş.

Adsız dedi ki...

bu bloğun eski yazıları neden silindi