asliberry

Meditasyon Beyinleri Yeniden Nasıl Şekillendiriyor?



Yalnız Sara Lazar'a bayıldım. Kadın direkt benim ilk yogaya başladığım hallerimi yansıtıyor. Elleri böyle yapıyoz, böyle salakça bir şeyle bu nasıl oluyor da oluyor? Şimdi bugün artık o günlerim bana bilmem kaç yüz ışık yılı uzak geliyor. Bir insanın kendine vereceği en güzel hediye meditasyondur diyorumNokta

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Aslı,

Bu sunumda bahsedilen ölçme yönteminin çok tartışılan bir yöntem olduğunu ve nörobilimcilerin büyük bölümünün buna burun kıvırdığını söyleyeyim; çünkü aynı konuda farklı grupların yaptığı aynı yöntemle yapılan ölçümlerde farklı farklı sonuçlar çıkabiliyor, çıkıyor. Bu da yöntemin güvenirliğini zedelemiş durumda.

Sevgiler

Nergis

asliberry dedi ki...

Nergis son altı aydır istisnasız her gün meditasyon yapıyorum. İnan bu araştırmaların hiçbirinin bir anlamı yok. Bu araştırmalar sadece insanlar illa bilimsel, illa elle tutulur bir şey aradıkları için yapılıyor. Bir gülün gül olduğunu anlamak için analize göndermeye gerek yok, koklarsın ve gül olduğunu anlarsın. Bu kadar basittir.

Adsız dedi ki...

Ya valla, beni de yogaya başlatacaksın:) Bunca yıllık yoga önyargımı kırmak üzeresin:) İki küçük çocuğumun paçamdan çekmediği bir zaman olursa youtube'dan bir bakacağım.

Nergis

Ozge Yucel dedi ki...

Ben de dün akşam başladım tekrar.. senin sayende 5-6 yıl önce de denemiştim ama sürdürememiştim.

Özge

D!mple Rock dedi ki...

huvvv deli merak uyandırdı izlicem şimdi o_0

Adsız dedi ki...

Ortalık yoga akademy mi her ne ise bunların dedikoduları ile yıkılırken, merak ettim bildiğim iki yogist hanıma geldim baktım. Defne Suman ve siz.

O eski yazılarını belki bugünlerde okumak istersiniz diyerek eski "hoca kaybetme" yazılaını paylaşmış.

Siz ise sanırım bu paylaşımların üstündeki bütün yazıları taslağa aldınız. Çünkü yeniden yayınlama olsa, tarih yeni olur. Eski tarihleri ile yoga yazılarınız ortaya çıkmış.

Ne bu bir çeşit savunma mı? Umarım bir gün sizlerin de gözü açılır. Beyninizin nasıl yıkandığını biz okuyoruz zaten, dilerim siz de gerçekten "uyanırsınız"
Yoga yı niye merak edip sizi okuduğumu soracK olursanız eğer, sadece bedeni fizksel açıdan mı rahatlatıyor yoksa başak bir halt, başka bir din mi bu diye inceliyordum. Artık kesin olarak eminim ki bu bir din.
Her ne kadar siz dinsiz olduğunuzu düşünseniz dahi, "inanmak" insan için çok önemli bir ihtiyaçtır. Sizler o açığınızı bununla kapatmaya çalışıyorsunuz. Nokta.

Adsız dedi ki...

bende aynı şeyi düşünüyorum yukarıdaki adsız.
Bunların hepsi iman eksikliğinden kaynaklanıyor. Her ne kadar aslıberry,din iman ibadet dendiğinde tüyleri diken diken oluyorsa ve bunu ille yobazlık olarak algılıyorsa asla değil.hem modern hem inanan hem iç huzur hem beyni olumlu şekillenmiş son derece modern ve çağdaş bir adsızım ben,Ayşe.......

deniz dedi ki...

Genellemek yanlış ama benimde gördüğüm bu nedense.
Yoga yapanlarin % 90 gibi çok önemli bir oranı ateist olanlardan oluşuyor . Dine inanan insan zaten bu açık ve eksigini ibadet ve özellikle dua ile karşılıyor.

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com

seolara dedi ki...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması